Jumaat, 8 Mei 2009

"Water Terapi"

Salam.

Saya baru dapat email daripada sahabat saya, mungkin boleh dikongsikan...

RESEPI TERAPI AIR

Terapi Air telah banyak menunjukkan hasil yang menakjubkan dalam rawatan pelbagai penyakit. Pengamal sains perubatan tradisional di India meyakini terapi ini dapat membantu penderita pelbagai penyakit.

Quote:
Anda tidak perlu membelanjakan duit yang banyak untuk ubat-ubatan, suntikan, diagnosis yang mahal dan sebagainya.
Anda tidak perlu membelanjakan duit yang banyak untuk ubat-ubatan, suntikan, diagnosis yang mahal dan sebagainya. Hanya dengan meminum lima hingga enam gelas iaitu lebih kurang 1.5 liter air bersih, ianya dapat menyembuhkan beberapa penyakit. Anda perlu mencuba sendiri terapi ini dahulu barulah percaya dengan kehebatan Terapi Air. Mereka yang mengalami masalah dibawah telah mendapat faedah daripada Terapi Air dan ada juga yang telah sembuh:

* Sakit kepala
* Asthma
* Tekanan Darah tinggi/Hyper Tension
* Bronchitis
* Anemia
* Pulmonary Tuberculosis (TB)
* Rheumatism
* Meningitis
* Batu Karang
* Obesiti
* Arthritis
* Hyper acidity
* Sinusitis
* Batuk
* Kencing manis
* Laryngitis
* Kanser
* Sembelit (Constipation)
* Keracunan Makanan

BAGAIMANA AIR BERTINDAK?

Minum air yang bersih dan tulen dengan kaedah yang betul akan membersihkan tubuh badan. Air ini akan membersihkan dan menyucikan kolon (colon) dengan lebih efektif bagi penghasilan darah yang segar. Apabila kolon bersih, nutrien daripada makanan yang diambil seharian akan mudah diserap dan ini akan menghasilkan darah segar.
Quote:

Air ini akan membersihkan dan menyucikan kolon (colon) dengan lebih efektif bagi penghasilan darah yang segar.
BAGAIMANA MEMPRAKTIKKAN TERAPI AIR?

Quote:
Ketika bangun daripada tidur di waktu pagi, sebelum anda memberus gigi, minumlah air masak atau air tapis atau air distil sebanyak 1.5 liter.
Ketika bangun daripada tidur di waktu pagi, sebelum anda memberus gigi, minumlah air masak atau air tapis atau air distil sebanyak 1.5 liter. Bagi mendapatkan efek yang lebih baik, jangan makan atau minum air lain seperti kopi , teh dan sebagainya dalam masa satu jam sebelum dan selepas terapi air bermula.

Quote:
Ketika menjalani Terapi Air ini, minumlah sebanyak mungkin air daripada 1.5 liter tadi dan hanya boleh berhenti seketika selama 2 minit, kemudian terus habiskan baki air tersebut.
Pada mulanya memang sukar untuk minum lima hingga enam gelas air dalam satu masa, namun jika sudah biasa ia tidaklah sesukar diawal terapi. Ketika menjalani Terapi Air ini, minumlah sebanyak mungkin air daripada 1.5 liter tadi dan hanya boleh berhenti seketika selama 2 minit, kemudian terus habiskan baki air tersebut.

Quote:
Adalah normal sekiranya anda kencing 2-3 kali dalam sejam, kekerapan ini akan kembali normal selepas beberapa jam.
Perlu dingatkan agar anda tidak minum atau mengambil minuman beralkohol pada malam sebelum Terapi Air ini dijalankan. Adalah normal sekiranya anda kencing 2-3 kali dalam sejam, kekerapan ini akan kembali normal selepas beberapa jam.

BERAPA LAMA TERAPI INI AKAN MENUNJUKKAN KESANNYA?
Daripada pengalaman dan kajian yang dibuat oleh ahli Terapi Air, masa yang diambil untuk terapi ini berkesan bagi beberapa masalah kesihatan adalah seperti berikut:

* Constipation 1 day
* Hyper acidity 2 days
* Kencing manis 7 days
* Tekanan Darah tinggi/Hyper Tension 4 weeks
* Kanser 4 weeks
* Pulmonary TB 3 weeks


Manakala dicadangkan kepada penderita Arthritis atau Rheumatism agar mempraktikkan Terapi Air sebanyak tiga kali sehari iaitu pagi, tengah hari dan malam, sejam sebelum makan selama seminggu dan selepas itu teruskan terapi ini dua kali sehari sehingga sembuh.

KESIMPULAN
Terapi Air adalah terapi yang selamat yang tiada kesan sampingan dan ia mudah serta murah untuk diamalkan. Silalah mencubanya bagi menikamati faedahnya.Tiada ulasan: